Sosyal Sorumluluk Projesi

​Dünyada ve ülkemizde afetlerin yarattığı olumsuz etkiler giderek artmaktadır. Bu noktada, halen uygulanmakta olan panel, konferans, bilgilendirme toplantıları gibi konvansiyonel farkındalık yöntemlerinin kısmen etkin olduğu bilinmekle birlikte özellikle geniş toplum kesimlerine ulaşmadaki etkisinin sınırlı olduğu dikkati çekmektedir.

Afet bilinci oluşturma noktasında hedef kitlenin en yatkın olduğu dili kullanmanın ve günlük yaşamında yoğun yer tutan uğraşlardan faydalanmanın önemli olduğu anlaşılmaktadır. Bu amaçla, “Afet Öyküleri ve Afet Bilinci” konulu kısa film yarışması ile dijital medya araçlarını yoğun şekilde kullanan genç erişkinlerin afetlere yönelik farkındalık kazanabileceği ve bu bilinci topluma da kazandırabileceği düşünülmektedir.

Projemiz kapsamında ülkemizdeki tüm üniversite öğrencilerinin katılabileceği ödüllü bir kısa film yarışması düzenlenmesi ve dereceye giren ve mansiyon ödülü alan filmlerin internet ve sosyal medya aracılığı ile yayınlanması planlanmaktadır.